Pulpe de pui la cuptor si cartofi piure cu sos de ceapa

de bianca92 in Pui, 27 Aug 2014 | 6444 vizualizari

 

Stiu ca la majoritatea le place sa pregateasca cartofii piure cu putin lapte si unt sau smantana si asa fac si eu majoritatea timpului. Dar azi mi-am adus aminte cum facea bunica cartofii mai demult. Si mi-am adus aminte de asta pentru ca tocmai m-au sunat bunicii de la Tasnad si bunicul imi spunea ca nu ii place faptul ca bunica nu mai face cartofii cu ceapa cum ii facea mai demult si ca acum sunt prea moi de la atata lapte si nu au culoare :)) mi s-a facut si mie pofta de vechea reteta si azi am decis sa mai schimb putin clasicii cartofi piure :)

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui spalate si curatate de piele
  • 1/4 cana ulei+ 2 linguri ulei
  • 1/2 cana apa
  • 2 cepe (una mai mare si una mai mica)
  • 3 catei de usturoi
  • o rosie
  • un ardei
  • un ardei mic iute
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • 2 linguri pasta de ardei dulce (eu am avut preparata in casa)
  • 1 lingura delicat de casa (in multe retete folosesc acest ingredient, iar de data aceasta am pus si o poza cu el ca sa vedeti despre ce e ste vorba. De fapt sunt niste legume si verdeturi razuite foarte marunt si tinute in borcan cu multa sare)
  • patrunjel
  • busuioc
  • cimbru
  • 5 cartofi mai mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor si cartofi piure cu sos de ceapa:

Pulpele se spala bine, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Peste acestea se adauga ceapa (cea mai maricica) tocata marunt, usturoiul tocat marunt, pasta de ardei, delicatul de casa (sau legumele rase mai exact), rosia taiata felii, ardeiul feliat subtire si ardeiul iute tocat marunt. Se adauga 1/4 cana ulei si 1/2 cana apa si se da la cuptor la foc mic timp de aproximativ o ora si 40 de minute. Din cand in cand mai puteti intoarce pulpele, iar inainte cu 10 minute sa fie gata se adauga busuiocul, patrunjelul si cimbrul.

Intre timp curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in bucati mici si ii punem la fiert pana trec de testul cu furculita. Cand sunt gata ii pisam, iar in loc de lapte vom prepara un sos astfel:

Ceapa mai mica se toaca marunt si se pune la calit cu cele 2 linguri de ulei, o lingura boia de ardei dulce si putina apa. Cand ceapa s-a inmuiat bine, se ia de pe foc si se torna compozitia peste cartofii piure. Se amesteca bine si se condimenteaza cu sare.

Mancarea e foarte buna in combinatie cu o salata sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor si cartofi piure cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla cu umplutura de cartofi